Veel gestelde vragen

N

Coach sinds 2006

N

Coaching in een Sfeervolle Blokhut

Home » Veelgestelde coachvragen

Veelgestelde coaching vragen

 • Ik ben onzeker, kan ik dat veranderen, en hoe dan?
  > Jazeker kun je dat veranderen. Iedereen twijfelt wel eens over zichzelf en dit kan verschillende oorzaken hebben. Door op zoek te gaan naar wat nu precies jou onzekerheden en belemmerende overtuigingen zijn en waar ze vandaan komen, kunnen we doeltreffend te werk gaan en ga ik je leren deze onzekerheden/ belemmerende overtuigingen om te buigen naar positieve gedachten en anders leren denken en kijken naar situaties.

 

 • Ik heb last van uitstelgedrag kun je  iets voor mij betekenen hierin?
  > Ja wij gaan samen op zoek naar wat jou uitstelgedrag veroorzaakt. Dit doe ik door het gesprek met je aan te gaan om te ontdekken waar jou uitstelgedrag vandaan komt. Als we de oorzaak gezamenlijk hebben vastgesteld ga ik je helpen om je daarin anders te gaan leren denken. Dat doe ik op basis zowel rationeel als praktisch d.m.v. “handvatten” die je helpen in de dagelijkse praktijk.

 

 • Ik wil afvallen, hoe doe ik dat en mag ik nog wel een wijntje of een biertje drinken?
  > Ja wij passen dat in je menu in, zodat je ook nog mag genieten. Zie een dieet niet als een verplichting, maar als een vorm van gezondere keuzes maken. Het is niet de bedoeling dat ik je in een keurslijf pers, maar ik probeer je zoveel mogelijk te stimuleren om gezondere keuzes te maken en dat je daardoor in gewicht afneemt en je ook beter gaat voelen.

 

 • Ik wil het iedereen naar de zin maken, maar dat gaat wel ten koste van mezelf, zo erg dat ik er moe van wordt.
  > Ja begrijpelijk! Maar weet je, je verrijkt jezelf niet ten koste van een ander als je kiest voor jezelf. Het is een belangrijke vorm van zelfliefde en zelfliefde voor jezelf is een belangrijk goed, Hoe kun je van iemand anders houden als je niet eens van jezelf houdt? Hierbij geef ik je mooie tools die je in de praktijk kunt gaan toepassen zodat jij het jezelf weer naar de zin maakt.

 

 • Ik wil meer opkomen voor mezelf, maar hoe doe ik dat?
  > Door je grenzen aan te gaan geven en  “Nee” durven te zeggen op momenten dat je voor jezelf wil kiezen. We gaan samen het gesprek aan om te onderzoeken wat je tegen houdt dat je je daar nu nog niet comfortabel bij voelt. Wat zijn de oorzaken en waar komt het door? Wat is er in het verleden gebeurd? Verschillende situaties kunnen hier de oorzaak van zijn. We stippelen samen een plan uit hoe jij leert om wel comfortabel te worden en leert  om je grenzen aan te geven.

 

 • Ik ben bang wat anderen van me vinden/ denken. Wat kan ik hieraan doen?
  > Wie zegt of een ander met jou bezig is? Ze hebben het veel te druk met zichzelf. Maar dat realiseer je je niet.  Het probleem “dat je bang bent voor wat anderen van jou vinden/denken” is nooit het probleem. Er zit namelijk iets achter: Waarom trek je het zo aan? Waarom zit je ermee? Hoe komt het dat het je zo raakt en waarom vindt je het zo belangrijk wat anderen van je vinden en over je denken? Door jou de juiste vragen te stellen en je een spiegel voor te houden, gaan we samen op zoek naar waarom het jou zo bezig houdt, en er samen aan werken om die angst los te laten.

 

 • Ik wil gezonder aan eten, heb jij wat tips voor me, en kun je me hiermee helpen?
  > Jazeker heb ik tips voor jou en kan ik je hiermee helpen. Allereerst plannen we een uitgebreide intake waarin we gaan kijken wat je huidig dagelijks eetpatroon is en of er eventuele gezondheidsklachten zijn. Dat is een belangrijk onderdeel hierin. Na deze intake gaan we kijken hoe ik jou het beste kan ondersteunen door aanpassingen te gaan maken naar een gezond voedingspatroon wat voor jou nodig en haalbaar is.

 

 • Ik ben op zoek naar een ander baan, want wat ik nu doe, daar wordt ik niet gelukkig/ blij meer van.
  > Het onderzoeken naar wat jij leuk vindt en waar jij blij van wordt,  is een mooie persoonlijke ontwikkeling waarbij je jezelf beter leert kennen. Het kan een verrassende uitkomst zijn, Dingen waar je zelf nog niet over hebt nagedacht. Ik probeer je d.m.v. tools te laten inzien waar je passies en talenten liggen. Daarbij mag je dromen hebben en is niets te gek. Het gaat erom dat jij je mooiste leven leeft en dat je de dingen gaat doen waar je bij van wordt.

 

 • ik heb last van verlatingsangst.
  > Onder verlatingsangst zitten onzekerheden en angst. Voorbeeld: Je wordt onzeker over jezelf en vindt jezelf niet goed genoeg. Wat er in het verleden gebeurt is heb je misschien weg gestopt,  heel bewust of misschien onbewust. Dat weet je misschien niet meer. We kunnen d.m.v. hypnose werken met het onbewuste deel in jou. Dat kan je veel informatie geven. Door deze informatie kun je situaties gaan loslaten en verwerken of een plek geven waardoor de angsten minder worden of zelfs helemaal verdwijnen. Dit vaak in een paar sessies. 

 

 • ik wil weer een betere relatie met mijn partner
  > Communicatie is hier een belangrijk onderdeel in. Waar precies lopen jullie vast en aan wie of wat ligt dat dan? Wat ligt in jou/jullie macht om dat te veranderen en kunnen jullie dit samen veranderen? Het is altijd belangrijk dat jullie dit allebei willen. Een relatie kan je n.l. niet in je eentje veranderen. We gaan samen kijken wat er nodig is om jou daarin te ondersteunen.

 

 • ik heb zo nu en dan last van angst
  > Wat is angst dan? Waarom hebben we dat dan? Angst is een defensiemechanisme van ons lichaam. Het kan te pas en te onpas optreden. Maar is je angst gegrond? Van welke angst heb je last? Waar deze vandaan komt gaan we samen onderzoeken. Als we deze oorzaak ontdekt hebben gaan we kijken of we deze angst kunnen verminderen of kunnen wegnemen. Dat kan d.m.v. hypnose. Dit is een mooi hulpmiddel om te communiceren met je onderbewustzijn en je in contact met je angst te brengen. In het onderbewustzijn liggen al je antwoorden opgeslagen. Je hoeft er niet bang voor te zijn. Het is veilig en jij blijft altijd de baas wat er gebeurt tijdens de sessie. De uitkomst kan je verder op weg helpen om goede keuzes voor jezelf te maken. 

 

Maak een afspraak

Neem contact op

 • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid.
 • Velden met een * zijn verplicht