Gewichtsconsulent

N

Persoonlijk

N

Betrokken

N

Warm

 

Gewichtsconsulente

Naast mijn passie voor persoonlijke coaching heb ik altijd interesse gehad in gezonde voeding. Gezonde voeding en een gezonde leefstijl is de basis om dagelijks fit en energievol door het leven te gaan. Tijdens mijn zoektocht kwam ik in aanraking met veel verschillende manieren van gezond eten. Al snel kwam ik erachter dat je met normale dagelijkse gezonde basis voedingsmiddelen gezond kunt eten en afvallen. De opleiding Gezondheidscoach kwam dan ook op mijn pad. Deze bestaat uit Gewichtsconsulent-Angst en stressbeheersing en Welness. Mijn diploma Gewichtsconsulente heb ik dan nu al in de pocket en heb ik me  aangesloten bij de BGN Gewichtsconsulenten. De andere 2 hoop ik dit jaar af te ronden.

 Waarom een BGN-gewichtsconsulente:

Een BGN-gewichtsconsulente is in het bezit van een geldig diploma van één van de geaccrediteerde opleidingen. Zij is verplicht regelmatig bij- en nascholingen te volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied. Zij werkt uitsluitend met gezonde voeding en verkoopt geen maaltijdvervangers of afslankproducten.

BGN-gewichtsconsulente consulten worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Kijk zelf even welke vergoeding jou verzekeraar biedt bij jou verzekeraar of klik op deze link: https://www.gewichtsconsulenten.nl/pages/29/Vergoedingen.html

Kennismakingsgesprek.

In een vrijblijvend/gratis kennismakinggesprek van een half uur bekijken we wat je wensen zijn omtrent voeding, beweging en je motivatie voor het bereiken van een gezond gewicht .

Hierbij bespreek ik mijn werkwijze en bepalen we welke mogelijkheden er zijn en hoe ik je hierbij het beste mee kan begeleiden. .In dit gesprek kunnen we erachter komen of mijn werkwijze aan sluit bij je verwachtingspatroon.

 

Intakegesprek. 

Als we een afspraak maken voor een intake gesprek, vraag ik je om gedurende een paar dagen een eet dagboek bij te houden, waar opstaat wat je zoal eet en drinkt op een dag.

Tijdens het intake gesprek  bespreken we je eet- en leef patroon, word je gewogen, je BMI wordt bepaald en je vetpercentage en je tailleomvang wordt gemeten. We maken dan een behandelplan om te starten met afvallen. Onderdeel van het behandelplan is het bepalen van een realistisch streefgewicht en een realistische streefdatum.

 

Weegconsulten. 

Tijdens de consulten van circa 30 minuten, wordt je gewogen en worden metingen gedaan. We bespreken waar je de afgelopen periode tegen aan liep en wat voor keuzes je toen hebt gemaakt. We bespreken de gezonde voeding en het belang van bewegen en de voortgang van het afvallen. We kunnen evt. aanpassingen bespreken. De eerste consulten worden 2 wekelijks gedaan, en als het goed gaat kan er meer ruimte tussen zitten.

Verder geef ik tips op het gebied van voeding, variaties, eetgedrag en beweging.

 

Streefgewicht bereikt.

 

Als je het streefgewicht hebt bereikt, is het van belang om het te behouden. De gezonde eetgewoonten die je hebt aangeleerd moeten je voor een terugval behoeden. Na het behalen van je streefgewicht kunnen we nog een aantal vervolgconsulten afspreken om te voorkomen dat je in je oude eetgewoonten vervalt en weer aankomt in gewicht.

 

Maak een afspraak

06 51 75 90 30

Neem contact op

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid.
  • Velden met een * zijn verplicht