Voedingsconsulent

N

Persoonlijk

N

Betrokken

N

Warm

Home » gewichtsconsulente

e

Als gewichtsconsulent in Limburg help ik je om op een gezonde manier je levensstijl aan te passen om gewichtsdoelen te behalen. Naast mijn passie voor persoonlijke coaching heb ik altijd interesse gehad in gezonde voeding. Gezonde voeding en een gezonde leefstijl is de basis om dagelijks fit en energiek door het leven te gaan. Tijdens mijn zoektocht kwam ik in aanraking met veel verschillende manieren van gezond eten. Al snel kwam ik erachter dat je met normale dagelijkse gezonde basis voedingsmiddelen gezond kunt afvallen. De opleiding Gewichtsconsulent kwam dan ook op mijn pad en deze heb ik met succes afgerond en heb me aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland.

Waarom een gewichts- of voedingsconsulent die aangesloten is bij BGN?

Een BGN gewichtsconsulent is in het bezit van een geldig diploma van één van de geaccrediteerde opleidingen. Ze zijn verplicht regelmatig bij- en nascholingen te volgen om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied. Daarnaast werken ze uitsluitend met gezonde voeding en verkopen ze geen maaltijdvervangers of afslankproducten. De consulten bij een BGN gewichtsconsulent worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Kijk zelf even welke vergoeding jouw verzekeraar biedt.

Telefonisch kennismakingsgesprek

In een vrijblijvend/gratis kennismakingsgesprek met mij  bekijken we wat je wensen zijn omtrent voeding, beweging en je motivatie voor het bereiken van een gezond gewicht. Hierbij bespreek ik mijn werkwijze als gewichtsconsulente en bepalen we welke mogelijkheden er zijn en hoe ik je hierbij het beste mee kan begeleiden in mijn praktijk in Limburg. In dit gesprek kunnen we erachter komen of mijn werkwijze aansluit bij je verwachtingspatroon.

De volgende stap is een intakegesprek

Als we een afspraak maken voor een intake gesprek, vraag ik je om gedurende een paar dagen een eetdagboek bij te houden, waar instaat wat je zoal eet en drinkt op een dag. Tijdens het intake gesprek  bespreken we je eet- en leefpatroon, word je gewogen, je BMI wordt bepaald en je vetpercentage en je tailleomvang worden gemeten. We maken dan een behandelplan om te starten met afvallen. Onderdeel van het behandelplan is het bepalen van een realistisch streefgewicht en een realistische streefdatum.

Weegconsulten bij jouw Gewichtsconsulente in Limburg

Tijdens de consulten van circa 30 minuten met mij als gewichtsconsulente, word je gewogen en worden er verschillende metingen gedaan. We bespreken waar je de afgelopen periode tegenaan liep en wat voor keuzes je toen hebt gemaakt. We bespreken de gezonde voeding, het belang van bewegen en de voortgang van het afvallen. We kunnen eventuele aanpassingen bespreken. De eerste consulten worden tweewekelijks gedaan, en als het goed gaat kan er meer ruimte tussen zitten. Verder geef ik tips op het gebied van voeding, variaties, eetgedrag en beweging.

Heb jij jouw streefgewicht bereikt?

 

Als je het streefgewicht hebt bereikt, is het van belang om het te behouden. De gezonde eetgewoonten die je hebt aangeleerd, moeten je voor een terugval behoeden. Na het behalen van je streefgewicht kunnen we nog een aantal vervolgconsulten afspreken om te voorkomen dat je in je oude eetgewoonten vervalt en weer aankomt in gewicht.

Neem gerust contact op

Als gewichtsconsulente in Limburg help ik je graag jouw doelen bereiken. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met me op. Dit kan door te bellen naar 06-51 75 90 30, stuur een mail naar info@jb-lifecoaching.nl of vul het online contactformulier in. Als gezondheidscoach help ik je graag op weg naar een gezondere levensstijl.

Maak een afspraak

06 51 75 90 30

Neem contact op

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid.
  • Velden met een * zijn verplicht